PLC Software Engineer

Regio Venlo (NL)
HBO
40

Introductie

All technical. All winners.

Vecon Engineers – PLC Software Engineer

Vecon Engineers is niet zomaar een technisch projectbureau. We werken vanuit een mensgerichte aanpak waarbij onze engineers centraal staan. Er is oog voor de behoeftes en talenten van het team, daarom investeren we tijd en energie in het begeleiden en opleiden van onze mensen. Op deze manier hebben we een team van meer dan 60 engineers opgebouwd met elk hun eigen specialisme. Met deze brede expertise helpen we complexe vraagstukken te beantwoorden in sectoren zoals de technische dienstverlening, procesindustrie, machinebouw en productie-industrie.

Door het aanbieden van hoogwaardige consultancy, service en het uitvoeren van engineeringsprojecten, ontzorgen we onze partners. We nemen een topsportmentaliteit mee in ons werk en gaan voor het beste resultaat. Technische problemen oplossen zit in ons DNA en we komen constant met innovatieve oplossingen. Met gedreven engineers die alles uit hun talent willen halen, dringen we door tot de kern van elke uitdaging. Zo maken we samen partners blij en zijn onze engineers trots op het project dat ze hebben afgerond.

Wie ben jij?

Jij bent een ambitieuze techneut die op zoek is naar uitdagende projecten op het gebied van besturing en software binnen de mechatronica. Je wordt enthousiast van complexe vraagstukken en je bent niet bang om nieuwe wegen in te slaan om tot de beste oplossingen te komen.

Je hebt (eventueel) de ambitie om op termijn verantwoordelijkheid te dragen voor jouw eigen projecten in de machinebouw en om bij te dragen aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid. Je bent een echte teamspeler en vindt het leuk om nauw samen te werken met elektrische en mechanische ingenieurs om tot de beste oplossing te komen.

Wat ga je doen?

Als PLC Software engineer ben je binnen de machinebouw verantwoordelijk voor de besturing van machines en productielijnen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe besturingen, van ontwerp tot en met de inbedrijfstelling op locatie. Daarnaast los je problemen op in de huidige besturing mochten deze voorkomen.

 • Schrijven van software (programmeren van PLC), configureren en het testen van de software en hardware voor de machinebesturingen
 • Ondersteuning bieden aan service en onderhoud en bij nieuwe ontwikkelingen. Ook ga je monteurs en medewerkers van de technische dienst begeleiden
 • Assisteren bij de ontwikkeling van nieuwe producten of functionaliteiten

Daarnaast beschik je over:

 • Een Bachelor in de elektrotechniek, elektromechanica, mechatronica of vergelijkbaar
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in de machinebouw
 • Ervaring met meerdere PLC en SCADA systemen (bijvoorbeeld Siemens, Allen-Bradley of Beckhoff)
 • De ambitie om een paar keer per jaar een project in bedrijf te nemen op een locatie in het buitenland.

Wat bieden wij?

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Salaris van minimaal €3.000 en maximaal €5.000 afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een informele en prettige werksfeer
 • Vier keer per jaar een uitje met het hele bedrijf
 • 25 vakantiedagen en 6 bonusdagen
 • 100% doorbetaling bij ziekte
 • Pensioenregeling

Daarnaast investeren we in relevante opleidingen, trainingen en is er genoeg ruimte voor persoonlijke en op maat begeleiding, want jouw ontwikkeling staat bij ons voorop!

Hebben we je interesse gewekt?

Solliciteer dan nu via LinkedIn of via onze website!

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineers? Op onze website www.veconengineers.com vind je van alles over de ervaringen van onze engineers en de projecten waar we aan werken. Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram als je op de hoogte wilt blijven!

Liever direct, persoonlijk contact? Je kunt contact opnemen met Roel Driessens. Hij helpt je graag!

T: +31 (0)6 218 617 67

E: roel.driessens@veconengineers.com

PLC Software Engineer

Regio Venlo (NL)
HBO
40

Yakup Avci

"Als automation engineer is geen enkele dag hetzelfde, dat maakt het werk zo interessant"

Work with us

Wilt u meer weten over onze werkwijze en/of mogelijkheden? We gaan graag met u om tafel.

Join the team!

Solliciteer middels onderstaand formulier.

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)
GIF, PNG, JPEG (max 20 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Gerelateerde vacatures