Proces Engineer

Regio Weert (NL)
HBO
40

Introductie

All technical. All winners.

Vecon Engineers – Proces Engineer

Vecon Engineers is niet zomaar een technisch projectbureau. We werken vanuit een mensgerichte aanpak waarbij onze engineers centraal staan. Er is oog voor de behoeftes en talenten van het team, daarom investeren we tijd en energie in het begeleiden en opleiden van onze mensen. Op deze manier hebben we een team van meer dan 60 engineers opgebouwd met elk hun eigen specialisme. Met deze brede expertise helpen we complexe vraagstukken te beantwoorden in sectoren zoals de technische dienstverlening, procesindustrie, machinebouw en productie-industrie.

Door het aanbieden van hoogwaardige consultancy, service en het uitvoeren van engineeringsprojecten, ontzorgen we onze partners. We nemen een topsportmentaliteit mee in ons werk en gaan voor het beste resultaat. Technische problemen oplossen zit in ons DNA en we komen constant met innovatieve oplossingen. Met gedreven engineers die alles uit hun talent willen halen, dringen we door tot de kern van elke uitdaging. Zo maken we samen partners blij en zijn onze engineers trots op het project dat ze hebben afgerond.

Wie ben jij?

Als persoon ben je iemand die voldoening haalt uit het beter maken van processen. De waarom vraag stellen is dan ook iets wat je in je natuurlijke gedrag terugvindt.

Een gestructureerde werkmethodiek is voor een Proces Engineer ook zeer belangrijk. Een persoonlijkheid die houdt van structuur en werkprocessen is dus zeker geen overbodige luxe.

Wat ga je doen?

Als Proces Engineer ben je verantwoordelijk voor het analyseren en verbeteren van het proces. Je analyseert de bestaande processen en installaties en komt met verbetervoorstellen die gebaseerd zijn op een grondige analyse. Ook het opstellen of bijwerken van een P&ID of PFD zijn taken die je op je zal nemen. Een veelvoorkomend probleem in de industrie is dat oudere installaties niet meer goed in kaart zijn gebracht.

De verbeteringen die je zal tegenkomen binnen het proces kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld verduurzaming, extra productie of veiligheid. Zo ga je onder andere aan de slag met:

 • Opstellen van P&IDs
 • Hazop studies
 • Schrijven van handelingen voor de operators
 • Rekening houden met ATEX-omgevingen
 • Begeleiden van kleine verbeterprojecten

Daarnaast beschik je over:

 • Een bachelor of master binnen de chemie of industrieel ingenieur chemie
 • +5 jaar ervaring binnen de chemische industrie
 • Je bent goed in het maken van analyses op basis van data
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in spraak en geschrift is een must

Wat bieden wij?

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een salaris van minimaal €2.600 en maximaal €4.500 afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een informele en prettige werksfeer
 • 25 vakantiedagen en 6 bonusdagen
 • 100% doorbetaling bij ziekte
 • Pensioenregeling

Daarnaast investeren we in relevante opleidingen, trainingen en is er genoeg ruimte voor persoonlijke en op maat begeleiding, want jouw ontwikkeling staat bij ons voorop!

Hebben we je interesse gewekt?

Solliciteer dan nu via LinkedIn of via onze website!

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineers? Op onze website www.veconengineers.com vind je van alles over de ervaringen van onze engineers en de projecten waar we aan werken. Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram als je op de hoogte wilt blijven!

Liever direct, persoonlijk contact? Je kunt contact opnemen met Andy Verstappen. Hij helpt je graag!

T: +32 (0)4 861 218 89

E: andy.verstappen@veconengineers.com

Proces Engineer

Regio Weert (NL)
HBO
40

Jonas Neys

"Chemie is overal: in je telefoon, in plastic en veel meer. Dat maakt het zo belangrijk"

Work with us

Wilt u meer weten over onze werkwijze en/of mogelijkheden? We gaan graag met u om tafel.

Join the team!

Solliciteer middels onderstaand formulier.

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)
GIF, PNG, JPEG (max 20 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Gerelateerde vacatures