Software Engineer

Regio Maastricht (NL)
HBO
40

Introductie

All technical. All winners

Vecon Engineers is niet zomaar een technisch projectbureau. We werken vanuit een mensgerichte aanpak waarbij onze engineers centraal staan. Er is oog voor de behoeftes en talenten van het team, daarom investeren we tijd en energie in het begeleiden en opleiden van onze mensen. Op deze manier hebben we een team van meer dan 60 engineers opgebouwd met elk hun eigen specialisme. Met deze brede expertise helpen we complexe vraagstukken te beantwoorden in sectoren zoals de technische dienstverlening, procesindustrie, machinebouw en productie-industrie.  


Door het aanbieden van hoogwaardige consultancy, service en het uitvoeren van engineeringsprojecten, ontzorgen we onze partners. We nemen een topsportmentaliteit mee in ons werk en gaan voor het beste resultaat. Technische problemen oplossen zit in ons DNA en we komen constant met innovatieve oplossingen. Met gedreven engineers die alles uit hun talent willen halen, dringen we door tot de kern van elke uitdaging. Zo maken we samen partners blij en zijn onze engineers trots op het project dat ze hebben afgerond. 

 

Wie ben jij?

Je bent ambitieuze techneut die zich graag laat uitdagen op het gebied van softwareontwikkeling binnen de mechatronica. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen projecten en bent actief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van robotica en machineveiligheid. Je vindt het leuk om met het team van elektrische en mechanische engineers te komen tot de juiste softwareoplossing passend bij de uitdaging van de klant. Je hebt al enkele jaren ervaring met het ontwikkelen van automatiseringsoplossingen binnen de machinebouw.  

 

Wat ga je doen?

Als software engineer ben je binnen een fabrikant van hydraulisch bestuurde machines verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de besturing. Je houdt je bezig met ontwikkelen van de machinebesturing gebaseerd op een object-georiënteerde PLC. Ook denk je na over ontwikkelingen op gebied van machinefuncties. Daarnaast worden de machines in een project vaker gekoppeld aan een robotarm, de integratie en eventuele programmering van deze robotarm kan ook onderdeel zijn van jouw takenpakket.

 • Je doet de engineering van klant-specifieke projecten in overleg met onder andere de elektrische en mechanische engineers

 • Je ontwikkelt nieuwe software voor machinebesturingen en doet de doorontwikkeling van de bestaande software

 • Je analyseert verschillende machinefuncties om te komen tot verbeteringen

  • je doet het ontwerp en de programmering van de bij een project horende robotarm(en)

  Daarnaast beschik je over:

  • Een bachelor of master in de elektronica-ICT, elektrotechniek, elektromechanica of vergelijkbaar
  • Enkele jaren relevante ervaring in de machinebouw
  • Ervaring met meerdere PLC en SCADA systemen (bijvoorbeeld Siemens, Allen-Bradley of Beckhoff)
  • Kennis en ervaring met object georiënteerde software is een pré

  Wat bieden wij?

  • Uitstekende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Een salaris van minimaal €3.500 en maximaal €5.500 afhankelijk van kennis en ervaring
  • Een informele en prettige werksfeer
  • 25 vakantiedagen en 6 bonusdagen
  • 100% doorbetaling bij ziekte
  •  Pensioenregeling

  Daarnaast investeren we in relevante opleidingen, trainingen en is er genoeg ruimte voor persoonlijke- en op maat begeleiding, want jouw ontwikkeling staat bij ons voorop!

   

  Hebben we je interesse gewekt?

  Solliciteer dan nu via LinkedIn of via onze webpagina! 


  Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineers? Op onze website www.veconengineers.com vind je van alles over de ervaringen van onze engineers en de projecten waar we aan werken. Volg ons op LinkedIn en Facebook. 

   

  Liever persoonlijk contact? Je kunt contact opnemen met Roel Driessens. Hij helpt je graag!

  Software Engineer

  Regio Maastricht (NL)
  HBO
  40

  Work with us

  Wilt u meer weten over onze werkwijze en/of mogelijkheden? We gaan graag met u om tafel.

  Join the team!

  Solliciteer middels onderstaand formulier.

  Persoonsgegevens

  Man Vrouw
  PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)
  GIF, PNG, JPEG (max 20 MB)

  Contactgegevens

  Prive Werk
  Toevoegen

  Gerelateerde vacatures