Als maintenance manager werken binnen de zware industrie

Hans Losberg

vertelt

Hans is een ervaren maintenance manager die altijd al geïnteresseerd was in grootschalige techniek. Na de afronding van een project bij zijn vorige werkgever was hij op zoek naar een uitdaging waar hij leiding kon geven in een productieomgeving met grote machines. Via Vecon Engineers heeft hij dit project kunnen vinden.

Wie ben je?

Mijn naam is Hans Losberg, ik ben 39 jaar en ik woon in Dieteren, een klein dorpje tussen de Belgische en Duitse grenzen. Techniek, en met name de grootschalige industrie, is iets wat me altijd al fascineerde. Mijn vader had namelijk een eigen bedrijf in de industriemontage en werkte daarom veel in grote (petro-)chemische fabrieken door heel Europa. De interesse voor techniek is mij zodoende met de paplepel ingegoten.

Uiteindelijk heb ik een hbo-diploma behaald in werktuigbouwkunde met een specialisatie in maintenance. Sindsdien heb ik in mijn loopbaan in meerdere keukens kunnen kijken en heb ik verschillende interessante projecten en werkzaamheden uitgevoerd. Zo heb ik onder andere als engineer gewerkt waarbij ik (machine-)verbeteringsprojecten heb uitgevoerd en heb ik als manager binnen technische productie en maintenance gewerkt. Met name de samenwerking tussen alle verschillende afdelingen binnen een bedrijf is iets waar ik veel voldoening en plezier uit haal. Ik vind het namelijk leuk om zaken te organiseren en om samen met collega’s technische vraagstukken op te lossen. Toen ik eind 2022 een project had afgerond, was het tijd voor mij om een nieuwe uitdaging te vinden in een omgeving waar ik me weer echt thuis kon voelen. Kort daarna ben ik in contact gekomen met Vecon Engineers waarna het contact met Smurfit Kappa Roermond Papier snel werd gelegd.

Meteen een goed gevoel

In december 2022 werd ik door een Vecon Business Manager benaderd. Op basis van mijn achtergrond en ervaring vroeg ze of ik interesse had om eens samen te praten over de mogelijkheden via Vecon Engineers. Aan de telefoon klonk het goed, dus ik maakte al snel een afspraak bij hen in Geleen. Deze eerste kennismaking was meteen super; ik had echt het gevoel dat Vecon een goed beeld had over wat ik zocht in een project en wat het beste zou passen qua ervaring. Er waren enkele projecten beschikbaar die een match voor mij zouden kunnen zijn en Vecon heeft me gedurende het hele proces goed ondersteund.

“Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in de zware industrie. Dit project is dan ook een perfecte match voor mij”

Hans Losberg

Maintenance Manager

De werkdag van Hans

Het traject is uiteindelijk vlekkeloos verlopen en ik ben begonnen met een project bij de papierfabriek van Smurfit Kappa in Roermond. Dit is precies de werkomgeving waar ik naar op zoek was: omringd door grote machines waar alle verschillende vormen van techniek in terug te vinden zijn en waar een geweldig leuke sfeer heerst. Op dit moment heb ik de leiding over de maintenance afdeling van één van de papiermachines met een enorm leuk team van collega’s waaronder groepsleiders, mechanische monteurs en E&I monteurs.

Ik heb veel variatie in de taken die ik uitvoer tijdens dit project.  Op een reguliere werkdag check ik eerst wat voor meldingen er zijn binnengekomen en hoe de productie van papier tijdens de afgelopen avond en nacht is verlopen. Dit bespreek ik bij de betreffende machine met de collega’s van productie en een monteur die daar zijn controlerondes doet. Verder ben ik ook veel bezig met de afhandeling van werkbonnen, bestelaanvragen, planningen en administratie van de afdeling. Een andere belangrijke verantwoordelijkheid is de voorbereiding en uitvoering van de onderhoudsstops. Elke zes weken is er een productiestop zodat er grondig onderhoud gedaan kan worden aan de machines. Hier gaat natuurlijk flink wat tijd en planning inzitten om alles in goede banen te leiden. Ik ben enorm blij met het project en de sfeer binnen Smurfit Kappa en Vecon Engineers.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?