De grens over na een reorganisatie

Peter Bonné

vertelt

Jouw baan kwijtraken na een reorganisatie: dat gebeurde met Peter. Hij liet het hier niet bij zitten en begon zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij kunnen vinden in Nederland.

Peter is een man met ruime ervaring in de techniek: hij zit al zo’n 40 jaar in het vak. Na een wereldwijde reorganisatie van zijn werkgever moest hij helaas vertrekken. Veel van Peter’s collega’s konden met vervroegd pensioen gaan, maar Peter wilde gewoon doorzetten. Het was dus opeens nodig om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Van België naar Nederland

In het begin was zijn plan om nieuw werk te vinden in zijn thuisland België. Helaas ging de zoektocht moeizaam: na een tiental sollicitaties merkte Peter dat meerdere werkgevers niet veel interesse hadden in oudere personeelsleden. Om deze reden was het nodig om een andere aanpak te proberen.  Daarom adviseerde een kennis hem om een LinkedIn-profiel op te zetten om zo online vindbaar te zijn. Peter’s profiel stond nog geen uur online en hij had al een berichtje van Vecon Engineers in zijn inbox. Voordat hij het wist, kon hij al bij Vecon langskomen om zijn situatie te bespreken. Het werd al snel duidelijk dat de opdrachtgevers van Vecon Engineers zeker interesse zouden hebben in zijn ervaring met instrumentatie en procesbesturing. Zo kon hij snel aan de slag met een project in Nederland.

Zo'n projecten zijn een leuke ervaring. Je werkt samen met verschillende mensen en de technologie leek veel op waar ik vroeger mee werkte. Dat maakte het eenvoudig om hier in te stappen.

Peter Bonné

Instrumentatie en Procesbesturing Engineer

De werkdag van Peter

Peter is nu te vinden op het Chemelot terrein in Geleen, waar hij werkzaamheden uitvoert voor USG. Daar houdt hij zich onder andere bezig met de voorbereiding en uitvoering van projecten. Eén voorbeeld hiervan was zijn bijdrage aan de verbetering van de levensduur van een warmte-krachtcentrale. Tijdens het project heeft hij gewerkt aan de plannen en heeft hij uitvoerig contact gehad met contractors en leveranciers over de uitvoering hiervan. Verder is hij ook druk bezig met de administratieve afhandeling van o.a. de werkzaamheden en vergunningen. Als het project eenmaal is afgerond bundelt Peter alles netjes samen in een systeem zodat zijn collega’s dit in de toekomst kunnen gebruiken.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?