De loopbaan van Guilliam

Guilliam Orens

vertelt

Guilliam heeft in zijn tijd bij Vecon Engineers een mooi traject met interessante opdrachten gehad. Hij begon als designer en is nu aan het werk als Electrical Engineer.

Van jongs af aan had Guilliam al een passie voor elektrotechniek. Dit maakte het voor hem een logische keuze om op de middelbare school elektrische installatiemethodes te leren. Dit pad zette hij voort en hij behaalde binnen een paar jaar zijn bachelor in Energietechnologie. Na zijn afstuderen had hij de ambitie om zichzelf te ontwikkelen in het vakgebied. Dankzij Vecon Engineers heeft hij dit kunnen doen door verschillende projecten af te ronden binnen de detailengineering en fabrieksomgevingen.

Het begin van een loopbaan

Toen Guilliam stage liep, werd hij dagelijks overspoeld met telefoontjes van potentiële werkgevers die geïnteresseerd in hem waren. Hij voelde zich vaak ongemakkelijk door de druk die deze personen uitoefenden. Dit veranderde echter toen hij in contact kwam met Vecon Engineers. Hij vond zijn gesprekken met de business manager aangenaam, omdat hij rustig was en technisch inhoudelijk mee kon praten over zijn ervaringen. Hierdoor besloot Guilliam om bij Vecon Engineers op gesprek te komen. Tijdens dit gesprek deelde Guilliam zijn ambities en wat hij precies zocht in zijn werk.

"Mijn doelstelling was om binnen tien jaar electrical engineer te worden, maar dit is binnen drie jaar gelukt! Binnenkort word ik zelfs installatieverantwoordelijke."

Guilliam Orens

Electrical Engineer

De werkdag van Guilliam

Na een succesvolle start bij Vecon Engineers, heeft Guilliam zijn carrière verder ontwikkeld. Hij begon als design engineer waar de focus lag op tekenwerk en opbouw van elektrische schema’s. Na dit project kwam een vervolgstap met meer uitdaging en weer een kans om nieuwe dingen binnen zijn vakgebied te ontdekken. Langzaam maar zeker liet hij zijn rol als designer achter en stapte hij over naar het echte engineeringwerk.

Op dit moment werkt Guilliam als Electrical Engineer bij USG op het Chemelot terrein. Volgens hem heeft USG alles wat hij zocht in een project, zoals een leuk takenpakket, prettige collega’s en investeringen die gericht zijn op het personeel en de installaties. Naast zijn vaste werkzaamheden is hij ook in opleiding om installatieverantwoordelijke te worden. Dit wordt ondersteund door de tijd die zijn senior collega neemt om hem de kneepjes van de installatie te leren, en regelmatig samen met hem te overleggen.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?