De perfecte uitdaging voor een harde werker

Lucas Cadete

vertelt

Lucas kan het beste omschreven worden als een harde werker die zich volledig richt op zijn vak. Hij is niet alleen een zelfstandige elektricien met zijn eigen bedrijf, maar hij zet zich ook in voor een project dat op zijn lijf geschreven is via Vecon Engineers.

Ik ben Lucas Cadete, 22 jaar oud en afkomstig uit Maasmechelen. Techniek is iets wat me altijd bezighoudt, zelfs in mijn vrije tijd. Daarom weten mijn vrienden en familie me altijd te vinden wanneer ze hulp nodig hebben met machines of elektriciteit. Gelukkig doe ik dit met veel plezier! Het is dan ook geen verrassing dat ik uiteindelijk een technische opleiding heb gevolgd en ben afgestudeerd in hernieuwbare energiesystemen aan PXL-Green & Tech in Diepenbeek.

Hoewel ik nu afgestudeerd ben, blijf ik mezelf graag uitdagen en leer ik steeds meer over techniek. Ik krijg energie van het werken met nieuwe technologieën en de variatie die dat met zich meebrengt. Toen ik eenmaal ging zoeken naar een nieuwe uitdaging waar ik deze afwisseling kon vinden, kwam ik in contact met Vecon Engineers.

Op zoek naar een uitdaging

Een business manager van Vecon Engineers benaderde me via LinkedIn met de vraag of ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Aangezien ik op dat moment open stond voor nieuwe mogelijkheden, besloot ik op de uitnodiging in te gaan en bracht ik al snel een bezoek aan het kantoor van Vecon Engineers. Tijdens het gesprek gaf ik aan dat ik op zoek was naar een uitdagend en gevarieerd project om mijn tanden in te zetten. Ze gingen direct aan de slag om een project te vinden dat bij mij paste. Gedurende het hele proces werd ik goed begeleid. Ze waren ook erg duidelijk over de toekomstperspectieven en projecten die ze me konden bieden. In eerste instantie ben ik begonnen aan een project binnen de hoogspanning, maar inmiddels ben ik bezig met een project bij Koninklijke Mosa BV in Maastricht.

“Elke maand gaat de techniek weer een beetje vooruit. Daarom is het zo belangrijk om de laatste ontwikkelingen te blijven volgen.”

Lucas Cadete

E&I Technician

Ik ben erg tevreden over hoe Mosa is opgebouwd en hoe alle verschillende systemen, technologieën en robots samenwerken. Deze werkomgeving is precies waar ik naar op zoek was omdat ik elke dag met verschillende taken bezig kan zijn. Mijn belangrijkste taak is het werken met elektrische processen, zoals het onderhouden van de robots, het oplossen van storingen en het verwerken van alle werkzaamheden die ik uitvoer in het interne systeem van Mosa.

Door deze afwisseling in mijn werk voel ik me hier op mijn plek en kan ik mijn vaardigheden en kennis elke dag blijven verbeteren. Bovendien neem ik deel aan vergaderingen om de voortgang van projecten te bespreken en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de fabriek. Met zoveel variatie in het werk zit ik sowieso goed op mijn plek hier.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?