De werkdag van een Technical Support Engineer

Guillaume Frints

vertelt

Guillaume is een werktuigbouwkundig ingenieur met flink wat ervaring onder de riem. Voor Vecon Engineers voert hij op het Chemelot-terrein werkzaamheden uit als Technical Support Engineer.

Wie ben je?

Ik ben Guillaume Frints; 51 jaar oud en ik ben al zo’n 25 jaar werkzaam als engineer. De reden dat ik voor dit vakgebied gekozen komt door mijn vader. Hij heeft mijn interesse voor de techniek aangewakkerd door vroeger met onder andere Lego en treinen te spelen. Hierdoor is er bij mij een grote passie voor auto’s en machines ontwikkeld. Vanwege deze passie heb ik uiteindelijk op de Hogere Technische School Werktuigbouwkunde gestudeerd. Sindsdien heb ik meerdere interessante functies gehad, waaronder factory engineer, product development engineer, en discipline engineer voor static en rotating equipment. Op een gegeven moment wilde ik graag een nieuwe job en juist toen kwam Vecon Engineers om de hoek kijken.

Aan de slag als Technical Support Engineer

Ik wilde graag werken aan projecten waarbij er veel afwisseling in het werk is en waarbij ik mijn kennis kan overbrengen aan andere. Verder wilde ik ook aan de slag gaan om in teamverband zaken te ontwerpen en te maken. Bij Vecon kon ik deze zaken bereiken met een functie als Technical Support Engineer op het Chemelot-terrein.

Normaal gesproken ben je binnen deze functie veel bezig met de maintenance van werktuigbouwkundige installaties, maar in dit project werk ik ook veel aan de opbouw van compleet nieuwe installaties en heb ik veel verantwoordelijkheid. Dat maakt mijn werk erg gevarieerd en interessant. Zo houd ik me bezig met een breed takenpakket waarbij allerlei werktuigbouwkundige opdrachten op mijn bordje terechtkomen.

“Als TSE’er ben je vaak bezig met het in stand houden van installaties. Daarom is het zo interessant om te werken aan iets compleet nieuws”

Guillaume Frints

Technical Support Engineer

De werkdag van Guillaume

Normaal gesproken begin ik mijn dag vroeg om 7:00 met een kop koffie terwijl ik alle binnengekomen mails doorneem. Binnen mijn functie ben ik de eindverantwoordelijke voor de compliance van vele werktuigbouwkundige installaties die deel zijn van grootschalige projecten op het industrieterrein. Buiten het technische aspect van de baan, ben ik ook veel in contact met collega-engineers en externe partijen. Zo ben ik geregeld in gesprek met internationale partners en leveranciers om de projecten in mijn portefeuille voort te zetten. Denk bijvoorbeeld het aan het bespreken van aangeleverde pijpleidingen, pompen, kleppen en doseerunits.

Hierdoor zorg ik ervoor dat al deze zaken aansluiten op de Nederlandse wet- en regelgeving, maar ook de normen die gelden op het Chemelot-terrein. Dit doe ik niet alleen voor het tekenwerk wat bij mij terechtkomt, maar ik ga ook regelmatig het veld in om te controleren of de nieuwe installaties gebouwd worden volgens het afgesproken ontwerp lopen. Al met al vind ik het gewoon fijn om samen met een team iets nieuws te creëren. Omdat we naar een mooi resultaat toewerken, ga ik in de middag in ieder geval tevreden naar huis.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?