Direct aan de slag na het afstuderen

Jonas Neys

vertelt

Jonas heeft al sinds de middelbare school interesse in de chemie. Nadat hij afstudeerde, kon hij direct aan de slag met een project binnen de procesindustrie die perfect bij hem paste.

Jonas is in 2022 afgestudeerd aan de KU in Leuven met een Master in chemical engineering. Via een bericht op LinkedIn maakte hij kennis met Vecon Engineers. Hoewel hij nog niet actief op zoek was naar een baan, kwam hij eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Dat ging beter dan hij verwachtte!

Meteen een goede klik

Toen hij langskwam, had hij de insteek om alleen maar even te praten en niet om zich per se aan te sluiten bij Vecon Engineers. Maar tijdens het gesprek merkte hij dat er begrip was voor iemand die net de schoolbanken uitkwam. De technische basis van de business manager zorgde ervoor dat hij specifieke vragen aan Jonas kon stellen over zijn achtergrond en ambities. Dit droeg bij aan een goede invulling voor welke kant Jonas op wilde gaan.

Zo kreeg hij een duidelijk beeld wat voor projecten voor hem beschikbaar waren, waaronder eerste- en tweedelijns functies. Het werd al snel duidelijk dat een tweedelijnsfunctie het beste bij hem zou passen.

"Chemie is overal: in je telefoon, in plastic en veel meer. Dat maakt het zo belangrijk."

Jonas Neys

Chemical Engineer

De werkdag van Jonas

Na een aantal gesprekken bij verschillende bedrijven ging hij uiteindelijk aan de slag met een project bij USG op het Chemelot terrein. Binnen zijn rol als Technical Product Engineer draagt hij bij aan langetermijnprojecten en is daarmee verantwoordelijk voor de perslucht- en stikstofinstallaties.  Hij houdt zich nu onder andere bezig met studies over klimatologische omstandigheden, projecten t.b.v. modificaties en beoordelingen voor de aanschaf van compressoren.

Er is veel variatie in de werkdag van Jonas. Tijdens het werk heeft Jonas veel contact met zijn collega’s, verschillende projectteams en klanten. Zo is hij elke dag bezig met verschillende soorten taken en onderwerpen.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?