Het begin van Laura’s carrière als maintenance engineer

Laura Knippenberg

vertelt

Laura is een jonge, ambitieuze engineer die zich heeft gespecialiseerd in onderhoud. Toen ze bijna was afgestudeerd kwam ze in contact met Vecon Engineers en begon zo aan haar eerste baan in de techniek.

Wie ben je?

Mijn naam is Laura Knippenberg, ik ben 28 jaar en ik woon in Echt. Techniek heb ik van thuis altijd meegekregen. Mijn vader heeft namelijk een lange loopbaan gehad als onderhoudsmonteur en ploegenbaas. Het was daarom ook geen verrassing dat ik uiteindelijk eerst mechatronica en daarna werktuigbouwkunde heb gestudeerd. Tijdens de opleiding ontdekte ik dat projectmatig werken echt mijn ding is. Het is namelijk geweldig om te zien hoe iets wat je hebt bedacht tot leven komt en effect heeft op echte dingen. Verder vind ik het ook interessant om me bezig te houden met onderhoud en procesoptimalisatie. Zo kun je namelijk bijdragen aan de verduurzaming die nu van belang is in de industrie.

Toen ik bijna afgestudeerd was, ging ik mij al langzaam oriënteren op de arbeidsmarkt om het startpunt van mijn carrière te vinden. In deze periode kwam ik in contact met Vecon Engineers.

Een uitdaging die bij mij past

Op een gegeven moment werd ik benaderd door Stephanie, een Business Manager bij Vecon. We hadden kort besproken of ik beschikbaar was voor een interessante uitdaging. Aangezien ik toch al aan het rondkijken was ging ik graag in op haar uitnodiging. Eenmaal bij hen op kantoor was er meteen een goede klik!

Het was een heel fijn gesprek waar gevraagd werd wat ik graag zou willen doen. Bij andere bedrijven werd me verteld dat er niet veel mogelijkheden waren met de dingen ik interessant vond. Aangezien je de hele dag bezig bent met je werk is het belangrijk dat je het wel naar je zin hebt. Daarom was het erg fijn dat Stephanie hielp met mijn zoektocht naar een uitdagend project.

“Ik wist welke kant ik op wilde met mijn werk. Vecon luisterde hier oprecht naar.”

Laura Knippenberg

Maintenance Engineer

De nieuwe uitdaging van Laura

Ik had al aangegeven dat ik me graag wilde bezighouden met onderhoud en een opdracht waar er veel variatie in mijn taken zou zijn. Vecon Engineers ging daarom op zoek naar een project wat perfect bij me zou passen. Stephanie had ook gesprekken ingepland met verschillende Vecon Engineers en heeft me ook meerdere werkomgevingen laten zien. Zo heb ik bijvoorbeeld een rondleiding gekregen op het Chemelot terrein van een toekomstige collega.

Nadat ik meerdere mogelijkheden had gezien heb ik uiteindelijk een keuze kunnen maken. Dit jaar ga ik beginnen als werktuigbouwkundig maintenance engineer bij Vecon Engineers. Zo kan ik namelijk me goed bezig met het onderhouden van apparaten en heb ik ook genoeg variatie in mijn werk. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?