Hoe Kristof puzzelt met pijpleidingen

Kristof Jansen

vertelt

Kristof is een jonge ingenieur met een specialisatie in chemie. Nadat hij was afgestudeerd is hij bij Vecon Engineers begonnen met zijn eerste baan als Mechanical Engineer.

Wie ben je?

Mijn naam is Kristof Jansen, ik ben 23 jaar en ik kom uit Pelt. Toen ik klein was wist ik al dat ik iets binnen de techniek of wetenschap wilde doen. Mijn inspiratie kwam van een onverwachte plek: de oude kinderprogramma’s op de televisie! De personages in deze shows maakten allerlei uitvindingen en het leek mij enorm interessant om ook zoiets te gaan doen.

Toen ik eenmaal wat ouder was, ben ik dan ook een technische opleiding gaan volgen. Ik heb uiteindelijk voor industriële wetenschappen gekozen omdat het een brede opleiding was. Je kreeg namelijk de basis te leren van meerdere disciplines binnen de engineering en ook nog eens een goede dosis wiskunde. Buiten de basis kreeg je ook de kans om je te specialiseren in een specifieke soort engineering. Uiteindelijk had ik de beste klik met de chemie, dus hier heb ik mij dan ook op gericht.

Van chemie naar mechanisch

Nadat ik was afgestudeerd als industrieel ingenieur, was het tijd om rond te gaan kijken op de arbeidsmarkt. Maar met zoveel verschillende opties, had ik enige moeite om een keuze te maken. Na een tijdje ben ik in contact gekomen met Vecon Engineers en dat heeft voor de nodige verandering gezorgd. Ik werd uitgenodigd om eens bij hen langs te komen in Geleen om te bespreken wat ik eventueel zou willen doen.

Tijdens het gesprek hadden we het uitgebreid over zaken die ik interessant vond en in wat voor soort werkomgeving ik blij zou zijn. Achteraf kwam ik tot de conclusie dat ik me het liefste bezig wil houden met een breed takenpakket, net zoals tijdens mijn opleiding. Door Vecon Engineers heb ik dan ook de ideale match voor mij gevonden: een baan als Mechanical Engineer.

Het is enorm leuk om uit te puzzelen hoe mijn pijpleidingen moeten gaan lopen

Kristof Jansen

Mechanical Engineer

De werkdag van Kristof

Met piping komen er veel dingen bij kijken en is 3D-denken enorm belangrijk. Aangezien ik veel bezig ben met het ontwerpen van pijpleidingen en het inplannen van leidingroutes, is ruimtelijk inzicht ook wel nodig. Verder moet ik ook rekening houden met obstakels, ondersteuning, veiligheid en allerlei standaarden en kwaliteitseisen. Ik ben ook geregeld op de site te vinden om de omgevingen te controleren waarvoor ik een leiding moet gaan tekenen. Als ik eenmaal alles heb onderzocht, zorg ik ervoor dat er op het einde een isometrisch ontwerp voor de pijpleiding wordt opgeleverd.

Ik vind het werk leuk omdat er genoeg variatie is en elke dag weer iets nieuws is om te leren. Ook is er een prettige werksfeer met mijn collega’s. Er wordt aangemoedigd om constant vragen te stellen en om mezelf te blijven ontwikkelen. Met dit soort werk zit ik in ieder geval lekker in mijn vel!

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?