Van Apache technicus tot werkvoorbereider

Roy Gilissen

vertelt

Roy heeft inmiddels ruime ervaring in de techniek en wil deze ook inzetten. Bij Vecon Engineers heeft hij de kans gekregen om de stappen in zijn carrière te maken die hij altijd al wilde.

Roy heeft altijd al een aanleg voor techniek gehad, dit kreeg hij van zijn opa die als computer- en elektromonteur werkte. Hij trad in de voetsporenvan zijn grootvader en werd opgeleid tot elektromonteur. Tijdens zijn diensttijd bij het leger legde hij de basis van zijn vaardigheden en onderhield hij voertuigen zoals Apache helikopters. Na zijn diensttijd werkte hij als all-round monteur en service engineer.

Net een familiebedrijf

Toen Roy via LinkedIn contact legde met Vecon Engineers, voelde hij meteen dat er echt tijd voor hem werd genomen en dat er actief gezocht werd naar interessante projecten voor hem. Roy greep deze kans met beide handen aan en begon al snel aan zijn eerste opdracht als werkvoorbereider en planner bij Mosa. Door de open communicatie, borrels en uitjes bij Vecon Engineers heeft Roy het gevoel dat hij bij een familiebedrijf werkt.

"Wanneer ik met pensioen ga, wil ik het gevoel hebben dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald. Die kans krijg ik nu bij Vecon”

Roy Gilissen

Werkvoorbereider

De werkdag van Roy

Bij Mosa is Roy flink in de weer met allerlei taken binnen de fabriek. Eén van zijn verantwoordelijkheden is bijvoorbeeld het inplannen van onderhoudswerkzaamheden. Hiervoor houdt hij nauwkeurig bij welke onderhoudsbonnen uit het ERP-systeem komen en heeft hij uitvoerig contact met onder andere leveranciers, monteurs en managers. Het harde werk van Roy en zijn team zorgt ervoor dat de productie bij Mosa als een geoliede machine door blijft gaan.

Buiten het voorbereiden van onderhoud is Roy ook druk bezig met ombouwprojecten binnen de fabriek. Regelmatig moet Roy een nieuwe ombouw inplannen en organiseren zodat nieuwe tegels geproduceerd kunnen worden. Hij controleert dan welke materialen er nodig zijn en benaderd leveranciers hiervoor. Voor de uitvoer staat hij in contact met externe firma’s die de opdracht gaan uitvoeren en zorgt hij voor de coördinatie.

Roy haalt voldoening uit het afhandelen van projecten en het uitvoerige contact wat hij heeft met zijn collega’s en partners.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?