Van projecten tot maintenance: elke dag wat anders

Alessio Piredda

vertelt

Alessio is een enthousiaste mechanical engineer die ook in zijn vrije tijd vaak aan het sleutelen is. Hij was op zoek naar een uitdaging die hem genoeg variatie kon bieden. Via Vecon Engineers heeft hij het perfecte project kunnen vinden.

Ik ben Alessio Piredda en ik heb altijd al een interesse voor techniek gehad. Op de middelbare school bevestigde een loopbaantest dit en liet ik mijn ouders weten dat ik een technische opleiding wilde doen. Uiteindelijk heb ik een jaar aan de Universiteit Hasselt gestudeerd, maar deze opleiding was niet helemaal een match voor me. Ik wilde namelijk liever in de praktijk bezig zijn en met mijn handen werken. Daarom heb ik de overgang gemaakt naar de hogeschool om een professionele bachelor in elektromechanica te behalen.

Een nieuwe uitdaging

Nadat ik een tijd bij mijn eerste baan had gewerkt, was het tijd om een nieuwe uitdaging te vinden. Toevallig kreeg ik in die periode een bericht op LinkedIn van een Vecon business manager. Aangezien ik er een goed gevoel bij had, heb ik uiteindelijk een afspraak gemaakt bij Vecon Engineers. Voordat ik langskwam, heb ik eerst een Persoonlijke Profiel Analyse gedaan. Deze analyse gaf me een duidelijk beeld op mijn persoonlijkheid, competenties en in wat voor werkomgevingen ik het beste zou presteren.

Op basis van die uitkomsten heb ik een lang gesprek gehad met Jean Verhasselt, de directeur van Vecon Engineers. Ik had echt het gevoel dat er goed naar me geluisterd werd en dat Vecon het beste met me voor had. Daarom heb ik destijds besloten om met Vecon Engineers in zee te gaan. Er lagen meerdere interessante projecten klaar waar ik aan kon beginnen, maar eentje sprak me het meeste aan.

In de fabriek werk ik aan zowel robuuste als kleine machines. Zo werk ik met sleutels van zes millimeter tot wel 70 millimeter.

Alessio Piredda

Mechanical Engineer

De werkdag van Alessio

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig met allerlei werkzaamheden in een fabriek. De hele week wordt ingepland, maar omdat de fabriek zo groot is, ben ik elke dag wel met wat anders bezig. Zo ben ik bijvoorbeeld de ene dag bezig met storingsdiensten en de andere dag met preventief onderhoud. Maar ik voer ook regelmatig projecten uit binnen de fabriek. Zo heb ik recentelijk een upgrade gedaan aan een machine waar ik vijf weken fulltime mee bezig ben geweest. Met zoveel variatie in het werk kan ik hier sowieso mijn ei kwijt.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?