Van technische tekenaar naar Mechanical Engineer

Ward Pisters

vertelt

Ward is een sportieveling die regelmatig op zijn fiets of in de bergen gevonden kan worden. Bij Vecon Engineers ontdekte hij na zijn afstuderen waar zijn interesses écht lagen.

Ward heeft in België gestudeerd als industrieel ingenieur met een specialisatie in elektro mechanica. Toen hij nog studeerde, vond hij het interessant om tekeningen te maken voor machinebouw projecten en wilde dit dan ook blijven doen bij zijn eerste baan. Tijdens een gastcollege van Vecon Engineers in Hasselt kwam hij met ons in contact en vond hij uiteindelijk snel zijn eerste project als tekenaar/inventor. Maar na 10 maanden tekenen van onder andere reactoren en opslagtanks realiseerde hij dat elke dag 8 uur lang tekenen niet voor hem was weggelegd.

De nieuwe uitdaging

Hij kaartte dit snel aan bij Business Manager Andy en zijn ze samen gaan zoeken naar een uitdaging die beter bij Ward zou passen. Vanwege zijn ervaring met apparatenbouw in de chemische sector heeft hij zijn plekje gevonden als Mechanical Engineer bij Chemelot Nederland. Nu houdt hij zich bezig met het onderhouden van de enorme stelsels van leidingen die daar lopen.

8 uur per dag tekenen was toch niet wat ik wilde van mijn job in de komende jaren. Dat was het fijne aan deze manier van werken: ik had het aangekaart en zijn we samen gaan zoeken naar iets anders.

Ward Pisters

Mechanical Engineer

De werkdag van Ward

Op een normale werkdag begint Ward liggen er meerdere taken voor hem klaar en is hij zelf verantwoordelijk voor zijn planning. Goed overleggen met collega’s van andere afdelingen is daar erg belangrijk bij. Ook moet hij elke keuze die hij maakt kunnen verantwoorden, want er wordt grondig gekeken naar het werk dat wordt opgeleverd. Vanwege de veiligheidseisen en normen moet er namelijk altijd de ‘waarom’ beantwoord kunnen worden.

Ook een winnend project?

Wil je toch nog wat meer informatie over deze functie of de mogelijkheden bij Vecon Engineering?